Flot comeback i varmen

image Emil "Mini" Stevns med bolden var kampens bedste spiller, da Hornbæk vandt med 3-2 over Slagslunde-Ganløse (Foto: Susanne Prahl)
Peter Clausen
02. juni 2024 kl. 17:17
0-2 blev vendt til sejr på 3-2 mod Slagslunde-Ganløse
Det blev en lun lørdag eftermiddag i Gryden, som Slagslunde-Ganløses anlæg meget rammende kaldes. Med kampstart kl. 12.00 blev det på denne dejlige sommerdag en hed omgang for aktørerne og tilskuerne på sidelinjen.
Fra start virkede Hornbæks mandskab meget motiveret, og spillet så ganske fint ud. Men ind imellem var gæsterne lidt for venlige med unødvendige fejl. Således også efter 17 minutter, hvor Buster Kroghly fik en friløber foræret og alt for let spil til at bringe hjemmeholdet foran. Historien gentog sig kort før pausen, hvor samme spiller driblede sig fri og kunne bringe hjemmeholdet på 2-0, i begge tilfælde så det alt let ud og uden chance for Victor Duus Dahlgaard i Hornbæks mål.
Vilje og disciplin
Slagslunde-Ganløse er placeret i den tunge ende af tabellen, og Hornbæk burde også være et klart bedre hold, hvis man altså spiller op til det normale niveau, uden alt for mange fejl. Og generelt blev det klart bedre i de sidste 45 minutter.
Belønningen kom efter 61 minutter, da Melvin Mauritson udnyttede en tilfældig chance fra kanten af straffesparkfeltet.  Og måske var det ikke tilfældigt, at udligningen kom bare tre minutter senere. Denne gang var hovedpersonerne de to indskiftede, Mikkel Anberg og Malthe Prahl. Førstnævnte driblede sig flot forbi flere forsvarsspillere i venstre side, og foran mål kunne Malthe Prahl sende bolden i mål.
Stor jubel hos Hornbæk, der på få minutter havde åbnet denne kamp igen. Man gav dog fortsat lidt for mange chancer væk til hjemmeholdet, men i sidste ende var det Hornbæk, der afgjorde kampen. I kampens tillægstid sendte Malthe Prahl en fin diagonalbold til Elias Dyhl Memborg, der var i fuld fart frem i højre side. Efter en enkelt dribling blev han fældet af den fremstormende målmand, og det straffespark var der ingen tvivl om. Som så ofte tidligere var det topscorer, og også anfører på dagen, Rasmus Dines, der kunne afgøre kampen, da han sendte straffesparket usvigeligt sikkert i mål.
Dermed fik Hornbæk den forventede favoritsejr, men det krævede et flot disciplineret comeback i varmen i Ganløse. Midtbaneslideren Emil "Mini" Stevns var kampens bedste spiller, og han indkasserede hele 17 af 18 mulige stemmer, da Hornbæks omklædningsrum afgav stemmer efter kampen. Men flot moral og tro på tingene af hele holdet. Der var comeback til Tino Nielsen efter halvandet år på sidelinjen med en knæskade, og Malthe Prahl fik forårsdebut, ligeledes efter en skade, og så var der endnu en debutant fra U19 holdet, i skikkelse af Bertram Storminger-Dalgaard.
Hornbæks to sidste kampe i denne sæson spilles begge på hjemmebane. På lørdag kommer Lyngby på besøg, og så sluttes der af lørdag 15. juni mod topholdet Hørsholm. Denne spændende sidste kamp bliver en del af "Fodboldens Dag" i Hornbæk, som for tredje år i træk markerer afslutningen på sæsonen for alle klubbens medlemmer, unge som gamle og dem midt imellem. Udover en masse hjemmekampe vil der denne dag være en masse underholdende aktiviteter for både de aktive og de forhåbentlig mange tilskuere.
Andetholdet i serie 4 vandt søndag med hele 6-1 over AB og er nu på tredjepladsen og ubesejret i de seneste fem kampe. På lørdag kl. 12.00, umiddelbart før førsteholdets kamp mod Lyngby, spiller andetholdet mod Hundested.